author image by Crios Taneos | 0 Comments | 24 aprilie 2022

4 echipe, 3 lane-uri și 2 ancients

                        Costea “Crios Taneos” Sorin

„Frații mei dotiști! După lupte seculare, care au durat aproape 5 săptămâni, iată un nou turneu românesc de dota realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de pandemie? Am farmat și am progresat: ieri 4 observere în stock, azi viziune de ‘harpy scout’! Ieri diletantismul, azi ‘liber-valvevismul’! Ieri în amuletă, azi în dezlățuire (rampage)! … Iată avantajele unui ‘end-game’! Iată binefacerile unei comunități unite!”

(…O scrisoare pierdută, pamflet)

YOUTUBE GAMEACCES

LOCUL 1

Echipa  ’81’ a reușit hat trick-ul câștigând pentru a 3-a oară o competiție GameAcces, după un parcurs fără cusur, atât în grupe, cât și în playoff, călcând strâmb doar la două hărți, odată cu ’GameAcces.Force’, respectiv ‘Team Gladiators’.

În acest sezon, 77 & Co, au avut vibe de ‘Oțelu’ Galați’ din 2011 sau ‘Real Madrid’ din anii 50′ în cupa campionilor.

Honorable mentions

Offlaner : Cosmin “Masakary” Nechifor, un veteran (92′ oldschool 😉 al comunității, cu cei 7 ani de acasă ( 8* ani de DotA1). A trecut pe la echipa națională, la ‘Balkan bears’, ‘XtremeXPC‘, ‘Kaipi’; a avut coechipieri precum ‘w33’, ‘YapzOr’, ‘SingSing’, ‘Bone7’, ‘ComeWithMe’ și ‘SexyBamboe’.

 Support :Andrei-Vlad “Mangusu” Sateanu s-a calificat anul trecut, în calitate de coach, cu echipa SG esports la ‚The International 10’. A antrenat până de curând o  altă echipă brazileană, NoPing e-sports, iar de pe 13 aprilie s-a publicat că pregătește roster-ul echipei ‘4Zoomers‘ din SUA, încă de la începutul sezonului DPC.

Carry : Ștefan “Ulnit” Gavrilă, un puști de 19 ani, o tânără speranță pentru scena competitivă românească, a fost luat în roster-ul organizației ‘Ghost Frogs‘ și se  află sub îndrumarea antrenorului Daniel “ImmortalFaith” Moza.

LOCUL 2

Echipa ‘Team Gladiators‘ este pe de departe surpriza turneului, au apărut ca un Rapid între Steaua și Dinamo, după ce în semifinale au înfrânt campioana en-titre ‘No Bounty Hunter‘.

 Gladiatorii participând în premieră la turneele noastre, au ținut să ne lase plocoane (no strings attached) sub formă de meciuri  de calitate. Roster-ul echipei fiind un combo unic de jucători din Nordul Africii și al Moldovei.

Parcursul echipei a fost aproape perfect, sughițând cu un egal în grupe contra echipei ‘CSU ASE BUCURESTI‘ și din păcate, nereușind să răzbească în fața celor de la ‘81‘, pierzând categoric, atât în grupe, cât și în finală, dar reușind totuși în finală să obțină golul de onoare, câștigând una din cele 4 hărți. It’s ok, everybody has its kryptonite.

Honorable mentions

Carry : Nechita “O’brayyen” Ioan a arătat o figură frumoasă, rezultatul a ani buni de farmat pe colinele Ieșilor și Cotnari. E întruchiparea zicalei “oferă-i unui moldovean o bărdiță (battlefury) și o să cucerească lumea, în cazul nostru, harta”.

Soft Support : “Blademoose” s-a aflat în situația specială de a fi și jucător și comentator pentru turneu. Când nu dădea ‘sukuchi’ prin teamfights, vocea sa plimba frazele prin sukuchi.

Dacă prin BKB trec, relativ puține spell-uri, în contrast, toate cuvintele lui Blademoose spuse pe live au trecut de timpanele ascultătorilor. “Ămeizing” player and co-caster.

HIGHEST KDA & FARM

Gânduri printre ward-uri; fun facts

  • ’Chen’ și ‘Enchantress’ au deocheat și adoptat mai mulți neutrali decât Brad Pitt și Angelina Jolie.
  • ‘Hoodwink’, al doilea cel mai ales erou (27) și ‘Weaver’ (15) s-au jucat de-a ‘Robin Hood’, luând farm și spațiu de la jucătorii de core inamici și dând spațiul și farm-ul furat către jucătorii de core aliați nevoiași. Pe filosofia “cei mai puțini creepi farmați, cel mai mare damage dat din echipă”.
  • Grimstroke, al 3-lea cel mai ales erou (26) a pictat doar kitsch-uri turneul acesta reușind un winrate de doar 31.25%. S-a adeverit zicala sa “My people died for nothing!”
  • Rubick, unul din favoriții turneului, ales de 25 de ori, a fost chitesența situației “dă-mi și mie boss două minute spell-ul să fac o schemă”.
  • ‘Death Prophet’ (17) cu sifoanele, ‘Tusk’ (16) – jean boxează, ‘Jakiro’ (19) cu pirotehnicile, ‘Ogre Magi’ (15) dă cu midas-ul și citește cireșarii, ‘Earth Spirit’ (15) a pierdut runda marble din ‘Squid game’.
  • ‘Tiny’ a fost cel mai ales erou (28), dar și cel mai banat (44), a purtat mulți adversari și coechipieri prin “tiny airlines”. Și noi, spectatorii, ne-am lăsat purtați în acest turneu pe “avioane de hârtie”. 

     

„Ei mi-au spus că tu nu poți,
Dai 3 hit-uri, pica toți,
Mi-au spus că nu se poate, Dă copacu’ la o parte,
Și cea mai simplă moarte Când critica devine realitate”
(…Avioane de Hârtie – parodie pentru Tiny)

PAMFLET

Pentru că 77 și memet nu au mai apucat să se întâlnească în meci ca adversari, le ofer aceste versuri de parodie drept consolare:

’’Ca poate-ți sună cunoscut
Da' jur e mică pensiune (pensia)
Nu e,
Nu e despre lan-urile noastre nebune
Dar dacă-ți bate cu tupeu 1v1
Cred că mai știi ID-ul meu’’ ( …’’pură ficțiune’’)

CASTER & CO-CASTERS

Am avut-o pe Andra noastră să ne pilotaze vocal, Ruxandra “Ruxi” Raluca, în toate live-urile, alături de mai mulți copiloți, Johan Liebert, Blademoose, și Memetz0r.

            Fie că ești printre echipele câștigătoare, fie cele pierzătoare, nu ar trebui să fii prea dur cu tine sau salty cu alții. Nu cred că e ultima tragedie dacă ai pierdut multe meciuri la un turneu. Și ‘NIGMA’ a avut 0 victorii și 6 înfrângeri retrogradând în divizia a doua. Și vorba aia, ’lor le dă dota de mâncare’. Viața, meciul, linia sunt prea scurte să le petrecem în salinele de la Târgu’ Ocna.

Faptul că ne putem strânge laolaltă să ne jucăm de-a „TI-ul”, indiferent de sex, etnie, vârstă, ideologii, rank sau performanțe, aduce o esență de wholesome feeling, atât comunității, cât și acestor evenimente organizate de GameAcces.

Până data viitoare nu uitați, caracterul rămâne cel mai greu MMR de farmat.
Lane-uri bune, tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hit enter to search or ESC to close